Alumiiniset AlSi10Mg 3D-tulosteet

+

Alumiinilla on hyvä lämmönjohtavuus ja 3D-tulostuksessa käytetyllä materiaalilla on hyvät lujuusominaisuudet suhteessa materiaalin keveyteen.

Alumiini AISi10Mg

AlSi10Mg on alumiinilaatu, joka soveltuu erilaisiin vaativiin sovelluksiin. Tällä materiaalilla on hyvät mekaaniset ominaisuudet ja se on kestävää ja kevyttä. Sen on todettu olevan ominaisuuksiltaan valettua parempaa. AlSi10Mg:n lujuusominaisuudet ovat muutettavissa tulostuksen jälkeistä lämpökäsittelyä vaihtamalla. Alumiini on helppo jälkikäsitellä ja kiillottaa hyvään pinnanlaatuun.

3D-tulostettu AlSi10Mg-alumiini on kustannustehokas vaihtoehto prototyypeille ja pienille sarjoille. Materiaali sopii hyvin esimerkiksi osiin, joilla halutaan testata tietyn muodon toimivuutta.

Tyypilliset sovellukset:

Lämmönvaihtimet 

Sähköä johtavat komponentit 

Kevyet, mutta lujat rakenteet 

Robottityökalut, tarttujat 

Valun korvaaminen 

Ominaisuudet:

Hyvä lujuus, kovuus ja dynaamiset ominaisuudet

Korkea korroosionkestävyys

Ominaisuuksia voidaan muuttaa lämpökäsittelyillä

Hyvä lämmön- ja sähkönjohtavuus

Materiaaliominaisuudet

Kemiallinen koostumus

AlSi10Mg

Vetolujuus

460 MPa

Myötöraja

245 MPa

Murtovenymä

5 %

Delva käyttää metallijauheita, jotka on suunniteltu ja testattu käytettäviksi EOS:n 3D-tulostimissa. Kaikilla EOS-jauheilla on tarkastustodistus (standardin EN 10204 mukaan, tyyppi 3.1), josta käyvät ilmi sekä jauheen että tietyllä konetyypillä ja sille määritetyllä prosessilla valmistettujen testikappaleiden testitulokset.

3D-tulostettu alumiini AISi10Mg

Delva käyttää alumiinijauheena EOS:n AlSi10Mg -seosta, joka on alumiini-pii -valuseos.

Materiaalilla on hyvät lujuusominaisuudet suhteessa materiaalin keveyteen. Myös dynaamisen kuormituksen kesto on hyvällä tasolla. AlSi10Mg:n lujuusominaisuuksia voidaan muuttaa lämpökäsittelyä säätämällä. Komponentin tarvittavista ominaisuuksista tai suorituskyvystä riippuen osan sitkeyttä voidaan lisätä vähentämällä hieman lujuutta. Alumiini on helppo jälkikäsitellä ja se voidaan esimerkiksi kiillottaa.

AlSi10Mg:lla on hyvä korroosionkesto sekä hyvä lämmönjohtavuus. Näiden ominaisuuksien ansiosta se on hyvä materiaali esimerkiksi lämmönsiirtoa vaativiin sovelluksiin. Delvassa käytettävä alumiini on kaasutiivis – kuten kaikki muutkin korkealaatuiset metalliset 3D-materiaalit, joita käytämme. Siksi tätä materiaalia on turvallista käyttää erilaisiin polttimiin ja suuttimiin. 

Huomaa, että AlSi10Mg voidaan pinnoittaa esimerkiksi anodisoimalla. Kysy lisää >

Tulostuksessa Delva käyttää tarkasti määritettyä prosessia, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän parametreja (esim. laserteho, kerroksen paksuus jne.). Näin varmistetaan, että tavoitellut ominaisuudet saavutetaan poikkeuksetta aina.

Haasta meidät. Me tuotamme sinulle kappaleen kuin kappaleen*.

*järjen rajoissa

Delva tarjoaa Suomen laajimman materiaalivalikoiman metallin 3D-tulostukseen. Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan tarkemmin yrityksesi tarpeista.

Täytä yhteydenottolomake, lähetä ja otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä.

Tätä sivustoa suojaa reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä sekä palveluehtoja sovelletaan.