3D-tulostus on digitaalista valmistusta parhaimmillaan

+

Tulostamme Delvassa metallisia komponentteja jauhepetimenetelmällä (PBF) kovaan käyttöön.

Jauhepetisulatus on markkinoiden johtava ja kypsin teollisuustason 3D-tulostusmenetelmä. Tämän teknologian avulla voidaan suunnitella ja tulostaa toistuvasti metallikomponentteja, jotka ovat täysin tiheitä, korkea- ja tasalaatuisia, jopa silloin, kun sovellus vaatii erittäin monimutkaista geometriaa. Näiden vahvuuksien ansiosta kasvava määrä teollisuudenaloja hyödyntää metallitulostusta kilpailukykyään parantaakseen.

Hybrid 3D Printing

Metallin 3D-tulostus – kun kappaleen tarkoitus ja tehtävä ratkaisevat

Suunnittelua ilman rajoituksia

Metallin 3D-tulostus sopii melkein mihin tahansa komponenttiin. Komponentilla voi olla erittäin monimutkainen rakenne, eikä se silti lisää tuotantokustannuksia. Samaan aikaan muutosten tekeminen ja siirtyminen suunnittelusta tuotantoon on erittäin nopeaa ja vaivatonta.

3D-tulosteet MS1 työkaluteräksestä

Tuotantoa ilman rajoituksia

Metallin 3D-tulostus mahdollistaa valmiiden kappaleiden tuottamisen myös ilman jälkikäsittelyä. 3D-tulostus vähentää tarvetta hitsaukseen ja kokoonpanoon, jotka lisäävät tuotantoaikaa ja kustannuksia. Tulostamalla valmistetaan myös sisäkkäin rakennettuja, liikkuvia osia.

Rakenteita ilman rajoituksia

Työkalut eivät rajoita tulostettavien kappaleiden muotoja. Kappaleen muoto voi olla erittäin monimutkainen ja silti toteutettavissa. Osat ovat kevyitä, koska niiden materiaali ja rakenne optimoidaan. Samalla parannetaan toiminnallisuutta.

Milloin 3D-metallitulostus on parempi vaihtoehto?

 

Metallin 3D-tulostamalla voidaan valmistaa monimutkaisia komponentteja, joita on vaikea tai jopa mahdotonta tuottaa perinteisillä menetelmillä. Jos osa on geometrisesti yksinkertainen ja se voidaan helposti ja nopeasti työstää, sitä on harvoin järkevää tulostaa. Metallitulostus on parhaimmillaan, kun lähdetään liikkeelle perinteisen tuotteen toiminnallisista ja kriittisistä ominaisuuksista. Tällä tavalla komponentti suunnitellaan ilman koneistuksen tai materiaalien rajoituksia.

Etuja, joita tämä teknologia kiistattomasti tuottaa:

Parannettu ilman, kaasujen tai nesteiden virtaus sekä aineiden sekoittuminen

Parempi lämmönsiirto ja tehostettu jäähdytys

Pienempi komponenttien määrä ja vähäisempi kokoonpanotarve

Nopean prototypoinnin ja sarjatuotannon mahdollistaminen

Lyhennetty toimitusketju, vähemmän varastointia, logistiikkaa ja riskejä

Pidempi käyttöikä kestävillä materiaaleilla ja korjattavuudella

Uusien ominaisuuksien käyttöönotto, painon ja koon vähentäminen paremmin toimivilla materiaaleilla

Lisäävä valmistus on teollinen prosessi

 

3D-tulostuksella valmistetaan kappaleita, joilla voi olla erittäin yksityiskohtainen geometria sekä monimutkaiset ja ainutlaatuiset muodot. Tulostetuilla komponenteilla on useimmiten jopa paremmat mekaaniset ominaisuudet kuin perinteisillä menetelmillä valmistetuilla osilla. Tulosteet ovat käyttövalmiita ja kestäviä. Erilaisilla jälkikäsittelyillä ominaisuuksia voidaan kehittää edelleen. Hyödynnä metallitulostuksen tarjoamia mahdollisuuksia taataksesi kilpailukykysi myös tulevaisuudessa.

Additive manufacturing enables producing ready-made pieces even without the need for post-processing.

Mikä on 3D-tulostettujen metalliosien hinta?

Jauhepetiteknologialla tulostetut metallikomponentit tarjoavat paljon mahdollisuuksia ja etuja eri sovelluksissa. Tulostamalla on mahdollista tuottaa optimaalisia metallikomponentteja parhaiten soveltuvista materiaaleista kilpailukykyisellä hintatasolla perinteisiin menetelmiin nähden. Siksi kannattaa usein harkita tarkasti materiaalia jo suunnittelupöydällä ja hyödyntää materiaalin suorituskyky täysimääräisesti. DfAM:n (Design for Additive Manufacturing) avulla komponenttisi ja prosessisi suorituskyky nousee aivan uudelle tasolle.

Paranna vastuullisuussuunnitelmaasi lisäävän valmistuksen avulla

Kiertotalous yhdistää materiaalin, suunnittelun, valmistuksen, tuotteen ja käyttöiän loppuun jatkuvassa ja kestävässä silmukassa. Edut perustuvat useisiin tekijöihin, ja 3D-tulostuksella on rooleja jokaisessa vaiheessa.

Lue artikkeli siitä, mitä kestävyysetuja voit saavuttaa 3D-tulostuksella.

Suunnittelusäännöt metallin 3D-tulostusta varten

Tärkeimmät suunnittelusäännöt, jotka on otettava huomioon suunniteltaessa 3D-tulostettavia metallikappaleita (DfAM, Design for Additive Manufacturing).

Seinämän vahvuus

0.3 – 0.5mm

Muotosuhde

8:1

Minimi yksityiskohta

0.2 – 0.5mm

Reiän koko

Ø 1mm

Rakennuskulma

40° – 45°

Tukematon rakenne

0.5mm