3D-tulostettu ruostumaton teräs 316L

+

Ruostumaton teräs 316L on vakiomateriaali lukuisiin sovelluksiin. 316L:stä tulostetuilla komponenteilla on korkea korroosionkesto ja sitkeys. Lisäksi tällä materiaalilla on erinomainen haponkesto.

Ruostumaton teräs 316L

Ruostumattomasta teräksestä, 316L:stä, valmistetuilla komponenteilla on erittäin hyvä vetolujuus sekä lämmön- ja korroosionkesto. Lisäksi materiaali on erittäin sitkeää, kulutuskestävää ja kappaleita voidaan helposti työstää ja kiillottaa. Seoksen pienen hiilipitoisuuden ansiosta materiaalilla on hyvä hitsattavuus, joten 3D-tulostetut osat on helppo kiinnittää hitsaamalla myös perinteisesti valmistettuihin rakenteisiin. 3D-tulostamalla 316L :stä voidaan haluttaessa rakentaa sama toiminnallisuus aiempaa pienemmässä koossa ja tulosteilla on vähintään yhtä hyvät mekaaniset ominaisuudet kuin 316L:stä koneistetuilla kappaleilla. Ne ovat täysin tiiviitä osia ja soveltuvat hyvin vaativiin teollisiin käyttökohteisiin.

Tyypilliset sovellukset:

Ruokateollisuus

Kemianteollisuus

Lämmönvaihtimet

Kotelot

Kuluttajatuotteet

Ominaisuudet:

Sitkeys

Lujuus

Erinomainen korroosionkestävyys

Materiaaliominaisuudet

Kemiallinen koostumus
Vetolujuus
Myötöraja
Murtovenymä
1.4441, UNS S31673, F138
590 MPa
500 MPa
47 %

Delva käyttää metallijauheita, jotka on suunniteltu ja testattu käytettäviksi EOS:n 3D-tulostimissa. Kaikilla EOS-jauheilla on tarkastustodistus (standardin EN 10204 mukaan, tyyppi 3.1), josta käyvät ilmi sekä jauheen että tietyllä konetyypillä ja sille määritetyllä prosessilla valmistettujen testikappaleiden testitulokset.

3D-tulostettu ruostumaton teräs 316L

Delvassa käytämme EOS ruostumaton teräs 316L: tä, joka on korkean suorituskyvyn omaava merilaatuinen, austeniittinen ruostumaton teräs. Materiaali on molybdeeniseosta ja tämä tekee siitä korroosionkestoltaan hyvää myös kloridiympäristöissä. 3D-komponentit, jotka on tulostettu 316L: stä, ovat erittäin lujia. Myös venymä on niillä hyvä. 3D-tulostettu 316L soveltuu käyttökohteisiin, joissa tarvitaan syöpymätöntä materiaalia.

Ruostumaton teräs 316L on vakiomateriaali lukuisiin sovelluksiin. 316L tulostetuilla komponenteilla on korkea korroosionkestävyys ja sitkeys. Lisäksi tällä materiaalilla on korkea haponkestävyys. Tämä yhdistelmä on ihanteellinen monenlaisiin sovelluksiin prosessi-, energia-, elintarviketeollisuudessa sekä automaatio-, kuljetus-, laivanrakennus- ja monissa muissa sovelluksissa. Käyttö ulottuu näitäkin vaativampiin toimialoihin, kuten ilmailu-, öljy- ja kaasuteollisuuteen.

Tulostuksessa Delva käyttää tarkasti määritettyä prosessia, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän parametreja (esim. laserteho, kerroksen paksuus jne.). Näin varmistetaan, että tavoitellut ominaisuudet saavutetaan poikkeuksetta.