3D-tulosteet MS1 työkaluteräksestä

+

Työkaluteräs MS1 on kova työkaluteräs, jonka lujuus on noin 2000 MPa. Materiaali soveltuu työkalujen tuotantoon sekä muihin teollisuuden komponentteihin, jotka vaativat erityistä lujuutta.

Työkaluteräs MS1

Työkaluteräs MS1:lle on ominaista erinomainen lujuus yhdistettynä korkeaan sitkeyteen. Materiaalilla on erinomaiset mekaaniset ominaisuudet ja se on helppo lämpökäsitellä kovuuden ja lujuuden saavuttamiseksi; materiaalin kovuus on noin 55 HRC lämpökäsittelyllä. Tämä materiaali on ihanteellinen moniin työkalusovelluksiin, kuten ruiskupuristustyökaluihin, kevytmetalliseosten painevaluun, lävistykseen ja puristamiseen. Jopa karkaistuna MS1-teräksellä on erinomainen työstettävyys, ja materiaali voidaan kiillottaa B1-luokkaan saakka.

Tyypilliset sovellukset:

Ruiskuvalumuotit

Työkalut ja välineet

Suurta lujuutta vaativat rakenteelliset komponentit

Kestävyyttä vaativat komponentit

Ominaisuudet:

Erittäin suuri lujuus ja kovuus

Ominaisuudet säädettävissä eri lämpökäsittelyllä

Hyvä työstettävyys

Materiaaliominaisuudet

Kemiallinen koostumus
Vetolujuus
Myötöraja
Murtovenymä
Kovuus, HRC
18Ni300, M300
2080 MPa
2000 MPa
4 %
50 - 57

Delva käyttää metallijauheita, jotka on suunniteltu ja testattu käytettäviksi EOS:n 3D-tulostimissa. Kaikilla EOS-jauheilla on tarkastustodistus (standardin EN 10204 mukaan, tyyppi 3.1), josta käyvät ilmi sekä jauheen että tietyllä konetyypillä ja sille määritetyllä prosessilla valmistettujen testikappaleiden testitulokset.

3D-tulostettu työkaluteräs MS1

EOS työkaluteräs MS1:stä rakennetuilla komponenteilla on kemiallinen koostumus, joka vastaa Yhdysvaltain luokitusta 18% Ni Maraging 300, Eurooppalaista 1.2709 ja saksalaista X3NiCoMoTi 18-9-5. Tämä työkaluteräskoostumus on tunnettu siitä, että sillä on erinomaiset mekaaniset ominaisuudet ja se on helppo lämpökäsitellä yksinkertaisella menetelmällä kovuuden ja lujuuden edelleen parantamiseksi.

MS1-terästä ei voida pitää ruostumattomana teräksenä, mutta seoksina käytetyt nikkeli, koboltti ja molybdeeni auttavat estämään korroosiota. Työkaluteräs MS1 on kova työkaluteräs, jonka lujuus on noin 2000 MPa. Se soveltuu työkalujen tuotantoon sekä muihin teollisuuden komponentteihin, jotka vaativat erityistä lujuutta. Noin 55 HRC:n kovuus on erittäin sopiva muotti-insertteihin. MS1 soveltuu laajasti myös muihin korkeaa suorituskykyä vaativiin sovelluksiin esimerkiksi ilmailun ja moottoriurheilun parissa.

MS1 on karkaistava teräs, jolla on erinomainen työstettävyys. Sekä tulostetussa että karkaistussa tilassa komponentit voidaan työstää, lankasahata, hitsata, hioa, kiillottaa ja pinnoittaa tarvittaessa.

Työkaluteräs MS1 on kustannustehokas materiaali myös prototyyppiprojekteihin, joissa haluat tutkia komponentin muodon ennen varsinaista tuotantoa.

Tulostuksessa Delva käyttää tarkasti määritettyä prosessia, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän parametreja (esim. laserteho, kerroksen paksuus jne.). Näin varmistetaan, että tavoitellut ominaisuudet saavutetaan poikkeuksetta aina.