3D-tulosteet MS2 työkaluteräksestä

+

Työkaluteräs 1.2709 on ominaisuuksiltaan parannettu versio MS1-työkaluteräksestä ja se on helppo kiillottaa tasolle A2.

Työkaluteräs MS2

Delva tulostaa EOS työkaluteräs 1.2709:stä, joka on korkean suorituskyvyn luja työkalulaatuinen maraging-teräs vaativiin sovelluksiin. Noin 57 HRC:n kovuus on erityisen sopiva muotti-insertteihin, työkalutuotantoon ja muihin lisälujuutta vaativiin komponentteihin. Osilla on erinomaiset mekaaniset ominaisuudet ja väsymislujuus. Materiaali on lämpökäsiteltävissä erilaisiin tarpeisiin sopivan kovuuden ja lujuuden saavuttamiseksi. Karkaistut kappaleet voidaan kipinätyöstää ja ne voidaan kiillottaa helposti A2-luokkaan.

Tyypilliset sovellukset:

Ruiskuvalumuotit ja muotti-insertit

Työkalut ja välineet

Rakennuskomponentit, jotka vaativat suurta toleranssia

Ominaisuudet:

Erittäin korkea lujuus ja kovuus

Ominaisuudet säädettävissä eri lämpökäsittelyllä

Erinomainen väsymislujuus

Hyvä työstettävyys

Materiaaliominaisuudet

Kemiallinen koostumus
Vetolujuus
Myötöraja
Murtovenymä
Kovuus, HRC
1.2709
2250 MPa
2160 MPa
3.5 %
57

Delva käyttää metallijauheita, jotka on suunniteltu ja testattu käytettäviksi EOS:n 3D-tulostimissa. Kaikilla EOS-jauheilla on tarkastustodistus (standardin EN 10204 mukaan, tyyppi 3.1), josta käyvät ilmi sekä jauheen että tietyllä konetyypillä ja sille määritetyllä prosessilla valmistettujen testikappaleiden testitulokset.

3D-tulostettu työkaluteräs MS2

Työkaluteräs 1.2709 -teräs on parannettu versio MS1-työkaluteräksestä. Tämän materiaalin kovuutta ja lujuutta voidaan muuttaa erityisvaatimusten mukaisesti erilaisilla lämpökäsittelyillä. 57 HRC:n kovuudellaan ja noin 2200 MPa:n lujuudellaan tämä materiaali soveltuu teollisuuden vaativimpiinkin käyttökohteisiin, paikkoihin, jotka edellyttävät ylimääräistä kestävyyttä.

Erinomaiset ominaisuudet mahdollistavat onnistuneen käytön erilaisissa sovelluksissa, mukaan lukien ruiskupuristus sekä kylmä- ja kuumatyöstö. Tämä materiaali on ihanteellinen toiminnallisille metalliprototyypeille, pienikokoisille tuotteille, yksilöllisille tuotteille tai varaosille, joilla on suuri vetolujuus.

Jopa karkaistuna tämä materiaali on hyvin työstettävissä. Työkaluteräs 1.2709 soveltuu hyvin myös monimutkaisimpiin ruiskuvalumuotteihin, joissa pintakäsittelyn on oltava erinomaista. Se on helppo kiillottaa tasolle A2.

Tulostuksessa Delva käyttää tarkasti määritettyä prosessia, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän parametreja (esim. laserteho, kerroksen paksuus jne.). Näin varmistetaan, että tavoitellut ominaisuudet saavutetaan poikkeuksetta.