3D-tulostetut suuttimet osoittavat teollisen metallitulostamisen hyödyt

3D printed nozzle

15.1.2021

3D-tulostamisen tarjoama muodon vapaus mahdollistaa tehokkuutta parantavat suuttimien rakenteet. Valmistus ei enää rajoita muotoa ja rakennetta. 3D-tulostus vapauttaa suunnittelun luomaan suuttimen pyrkien parhaisiin mahdollisiin virtaus- ja muihin ominaisuuksiin.

3D-tulostus tuo jäähdytyskanavistoon suunnitteluun uusia ulottuvuuksia, joiden avulla aiempaa tehokkaampi jäähdytys suuttimen sisäpuolelta on toteutettavissa. Suuttimen läpi vietävien aineiden sekoittuminen voidaan tehdä entistä paremmaksi ja sekoitus on suunnattavissa hyvin tarkasti kohteeseensa. Tulostaminen mahdollistaa osien merkittävän keventämisen ja pienentää tilantarvetta. Oikea materiaalivalinta tukee tätä kehitystä.

3D-tulostetun suuttimen vapausasteita avaava renderöity kuva ©Delva.

Metallitulostaminen uudistaa monella tapaa

Kun kymmenien kokoonpantavien osien sijaan tulostetaan kaikki toiminnallisuus yhdessä rakenteessa, vähennetään kokoonpanotarvetta, muita työvaiheita ja logistiikkaa. Siten lyhennetään toimitusketjua ja säästetään aikaa ja rahaa.

Tulostettavien materiaalien laajan kirjon avulla 3D-tulostamista voidaan hyödyntää laajasti eri kohteissa. Esimerkiksi nikkeliseokset sopivat kuumempiin ja suurempaa korroosioriskiä omaaviin paikkoihin kuin moni muu materiaali. Kuuman kesto vähentää myös tarvetta jäähdytykseen.

Muodon vapauden ansiosta tulostettaviin suuttimiin voidaan ketterästi suunnitella laajasti hyödyllisiä toiminnallisuuksia. Kun tuote toteutetaan 3D-tulostamalla, rakennetta rajoittaa korkeintaan kykymme luoda uusia ratkaisuja, ei valmistusmenetelmä. Tuotekehitysprosessit nopeutuvat ja säästöjä syntyy, kun tulostetaan alustallinen erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja testattavaksi kerralla. Tulostamalla tämä on ketterää ja kustannustehokasta ja perusteellinen testaaminen tuo hyötyjä pitkällä tähtäimellä.

 

3D-tulostaminen on jo laajasti käytössä

Delvan asiakkaat ovat menestyksekkäästi lisänneet suutinratkaisujensa tehokkuutta ja kestävyyttä teollisuustason 3D-tulostusta hyödyntämällä.

Mallikuvat havainnoivat lisäävän valmistuksen mahdollisuuksia suutintoteutuksissa. Lisäluettavaa löytyy muun muassa GE Aviationin artikkelista.

Ota meihin yhteyttä, keskustellaan lisää!