Hybriditulostamisella kustannustehokasta tuotannon parantamista

2.5.2020

Tulostamalla koneistettujen perusmuotojen päälle saavutetaan muodoiltaan vaikuttavia ja erinomaisen kustannustehokkaita komponentteja. Olemme menestyksekkäästi korjaustulostaneet uusia geometrioita kuluneisiin tai rikkoutuneisiin komponentteihin. Vastaavasti olemme uusissa osissa yhdistäneet perinteisten valmistusmenetelmien ja lisäävän valmistuksen vahvuudet.

Metallien 3D-tulostamisen mahdollistamat rakenteet vievät meidät uudelle tasolle. Hyvänä esimerkkinä toimivat ruiskuvalumuottien jäähdytyskanavistot, joiden avulla muovikappaleiden tuotantoa voidaan optimoida ja tuoda merkittävää tuotannon tehostumista jaksoaikojen lyhenemisen ja parantuneen tuotoksen kautta. Osattomaksi ei eduista jää ruiskuvalettavien tuotteiden laatukaan: jäähdytyskanavistojen avulla saavutettava tasaisempi jäähtyminen vähentää vääntymiä ja parantaa siten tuotteiden laatua sekä minimoi hukkaa.

Muotit kuluvat käytössä. Hybriditulostus on nopea ja kustannustehokas tapa tehdä vanhasta muotista kuin uusi. Käytännössä kulunut osa poistetaan niin, että yläpinta jää tasaiseksi. Tämän jälkeen poistetun osan tilalle tulostetaan uusi. Uudistettaessa vanhempia muotteja voidaan harkita kanavistojen optimointia tavoitteena edellä esitetty prosessin tehostuminen.

3D-tulostaminen on digitaalista valmistusta parhaimmillaan. Suunnittelun ja valmistuksen työkalut mahdollistavat matkan varrella hyvin erilaisia simulointeja lopputuloksen varmistamiseksi. Näin tulostettavan tuotteen ominaisuudet voidaan pitkälti varmistaa vielä tietokoneruudulla. Tämä jos mikä säästää kaikkien aikaa ja rahaa.

 

Ota yhteyttä info@delva.fi, keskustellaan lisää.