Inconel 939:stä 3D-tulostetut komponentit haastaviin käyttökohteisiin Delvalta

8.9.2020

EOS Finland Oy ja Delva Oy edistävät yhteistyöllään lisäävän valmistuksen hyödyntämistä Suomessa ja tarjoavat komponentteja nikkelipohjaisesta superseoksesta IN939:stä.

EOS esitteli äskettäin uuden nikkelipohjaisen seoksen, EOS NickelAlloy IN939, jo laajan materiaalivalikoimansa uutena jäsenenä. IN939 avaa aivan uusia mahdollisuuksia käyttää lisäävää valmistusta vaativissa sovelluksissa, sillä se omaa erinomaisen hapettumisen kesto ja mekaaniset ominaisuudet myös korkeissa lämpötiloissa. Materiaalin mahdollisia käyttökohteita ovat muun muassa sovellukset kaasuturbiinilaitoksissa, kuten turbiinisiivikkeet ja lämpösuojat. Aiemmat lisäävän valmistuksen materiaalit eivät mahdollistaneet komponenttien tulostamista näihin sovelluksiin.

EOS NickelAlloy IN718, EOS NickelAlloy IN625 ja EOS NickelAlloy HX soveltuvat jo lukuisiin erilaisiin vaativiin kohteisiin. EOS NickelAlloy IN939 tarjoaa kuitenkin vielä paremmat mekaaniset ominaisuudet jopa 850 °C: n lämpötilassa, mikä on 200 °C enemmän kuin IN718: lla. Vaikeasti hitsattavan materiaalin kehittäminen lisäävän valmistuksen raaka-aineeksi oli erittäin haastava projekti. EOS on erittäin ylpeä voidessaan esitellä IN939: n halkeamattomana, rasitusta kestävänä tuotteena sekä optimoidun lämpökäsittelyn, joka vähentää huomattavasti jälkikäsittelykustannuksia, poistaen jopa aiemmin tarpeelliseksi katsotun HIP:n (Hot Isostatic Pressing) tarpeen.

 

Jauheesta valmiisiin komponentteihin

Delva tarjoaa metallitulostuskumppanuutta teollisuuden vaaativiin käyttökohteisiin ja on iloinen EOS: n uusimmasta materiaalista. Delva on työskennellyt tiiviisti EOS: n kanssa suunnitteluun, lämpökäsittelyyn, työstöön ja hitsaukseen liittyvissä teemoissa IN939: n kehittämisen aikana. Näiden panostusten ansiosta Delva on valmis tuottamaan osia Hämeenlinnassa sijaitsevissa tiloissaan ja omaa yhteistyöverkoston kulloinkin tarvittavaan jälkikäsittelyyn.

Delva Oy: n toimitusjohtaja Jarmo Kastell sanoo, että haluaa tarjota teollisuudelle korkealaatuiset komponentit erinomaisin ominaisuuksin. Koko valmistusketju yhdestä osoitteesta helpottaa tämän materiaalin kokeilua ja käyttöä teollisuudessa, jolla on mahdollisuus hyötyä merkittävästi uudesta materiaalista. ”Kone- ja laiteteollisuudella on paljon hyötyä tästä materiaalista maailmanlaajuisessa kilpailussa. Olemme enemmän kuin iloisia voidessamme olla osa tätä kehitystä ”, Jarmo Kastell sanoo.

 

Lisätietoja: paula.kainu@eos.info ja jarmo.kastell@delva.fi