Metallitulostuksen teollinen hyödyntäminen etenee reippaasti – Formnext näytti suuntaa

26.11.2021

Lisäävän valmistuksen edelläkävijätapahtuma Formnext 2021 keräsi Frankfurtiin merkittävän määrän alan osaajia ja alan tarjoamista mahdollisuuksista kiinnostuneita. Delva oli mukana omalla ständillään. Esittelimme muun muassa teollisuuden tarpeisiin suunnattua laajaa materiaalivalikoimaamme, vaativia tulostusratkaisuja sekä simulaation hyödyntämistä metallitulostuksessa. Lisäksi toimme esille hybriditulostamisen hyötyjä sekä koko valmistuksen ketjun huomioinnin tärkeyttä. Nämä teemat herättivät kiitettävästi kiinnostusta ja johtivat mielenkiintoisiin keskusteluihin.

Vaikka tapahtuma oli pandemian takia aiempaa pienimuotoisempi, näyttäytyi se messutiimimme silmissä 3D-tulostuksen teollistamisen näkökulmasta tarjonnaltaan osuvalta. Hypetykseen ei juuri sorruttu; näytteilleasettajat esittelivät koneita ja laitteita sekä merkittävän määrän ohjelmistoja, joilla kaikilla tuetaan lisäävän valmistuksen teollista hyödyntämistä. Tämä tavoite kävi esiin myös messuvieraiden agendalta: 3D-tulostus on tätä päivää ja keskustelut olivat ratkaisunhakuisia ja tulostuksen teolliseen hyödyntämiseen pyrkiviä.

Titaani ja alumiini ovat metallitulosteina jo paljolti käytettyjä. Lisäksi teollinen metallitulostus hyötyy tarjoamistamme laajasta valikoimastamme teräksiä ja korkean suorituskyvyn nikkeliseoksista kuten IN939 ja IN718. Monella teollisuudenalalla kuparitulosteet nähdään erinomaisena uutena mahdollistajana. Muiden materiaalien rinnalla tarjoamme kumppanuuttamme myös tässä. Tuomme aktiivisesti esiin materiaalien innovatiivista hyödyntämistä; vanhastaan tuttu materiaali voi tulostettuna jättää paljon tulostuksen hyötypotentiaalia käyttämättä. Siksi kannustamme asiakkaitamme asiakassovelluksen suorituskykyvaatimuksista lähtevään materiaalin valintaan.

Tulostuksen nyrkkisääntöjä haastavien rakenteiden tulostamisen tiedetään jo olevan innostuksemme kohteena. Myös hybriditulosteilla olemme lisänneet kustannustehokkuutta lukuisissa asiakassovelluksissa. Keskustelujen pohjalta vaikuttaa siltä, että meidän on perusteltua entistä vahvemmin tuoda esiin koko valmistuksen ketjun huomioivaa ajatteluamme. Asiakkaat tunnistavat osaoptimoinnin ongelmat, mutta niiden ratkaiseminen edellyttää osaajien välisen yhteistyön ja kommunikoinnin lisäämistä edelleen. Tässä olemme asiakkaillemme hyvä kumppani. Vahva osaajaverkostomme tukee tässä.

Lisäävä valmistus hyötyy verkostoitumisesta, tiedon jakamisesta ja jatkuvasta uuden oppimisesta. Asiakkaiden tarpeet ovat lähtökohta ja yhteiskehittäminen vie päämäärään. Näihin panostimme Delvalla Formnextissa 2021 ja näihin tulemme panostamaan kaikessa tekemisessämme myös jatkossa.

Formnext oli hyvä foorumi tavata. Delva kiittää kaikkia vieraitaan mielenkiintoisista tapaamisista ja odottaa innolla jatkokeskusteluja!