Inconel 939 3D-tulostettuna

 

+

Kuumaluja nikkeliseos Inconel 939 avaa aivan uusia mahdollisuuksia käyttää lisäävää valmistusta vaativissa sovelluksissa.

Inconel 939

 

Tämä materiaali avaa uusia mahdollisuuksia sekä komponenttien suunnittelussa että erilaisissa vaativissa sovelluksissa.
Inconel 939 on äärimmäistä kuumuutta ja korroosiota kestävä nikkeliseos. Käyttölämpötila-alue yltää +900 celsiusasteeseen ja on siten 200 celsiusastetta korkeampi kuin Inconel 718:lla. Huomaa, että IN939:n ominaisuudet ovat jopa parempia kuin esimerkiksi IN625:n tai IN718:n. Jos siis vaaditaan äärimmäisten olosuhteiden kestoa, valitse Inconel 939.

Tyypilliset sovellukset:

Kaasuturbiinien komponentit

Polttimet

Turbot

Vaativat komponentit prosessiteollisuudelle

Lämpösuojat

Ominaisuudet:

Erinomaiset mekaaniset ominaisuudet

Erinomainen korroosio- ja hapettumiskestävyys

Hyvä veto-, väsymis-, virumis- ja murtolujuus jopa 850 °C:n lämpötilassa (1560 °F)

Säilyttää hyvän sitkeyden erkautuskarkenemisessa ja vanhennuksessa

Halkeilematon tulostettuna, eikä halkeile kylmävanhennuksessa

Materiaaliominaisuudet

Vetolujuus
Myötöraja
Murtovenymä
Kovuus, HRC
1510 MPa
1115 MPa
12 %
48

Delva käyttää metallijauheita, jotka on suunniteltu ja testattu käytettäviksi EOS:n 3D-tulostimissa. Kaikilla EOS-jauheilla on tarkastustodistus (standardin EN 10204 mukaan, tyyppi 3.1), josta käyvät ilmi sekä jauheen että tietyllä konetyypillä ja sille määritetyllä prosessilla valmistettujen testikappaleiden testitulokset.

3D-tulostettu Inconel 939

Vuonna 2020 EOS esitteli EOS NickelAlloy IN939:n; halkeamattoman, rasitusta kestävän tuotteen ja sille optimoidun lämpökäsittelyn. Tämä edistyksellinen lämpökäsittely vähentää jälkikäsittelykustannuksia ja vaivaa huomattavasti, eikä edellytä Inconel 939:lle tyypilliseen tapaan HIP: ä (Hot Isostatic Pressing).

Delvan käyttämä EOS NickelAlloy IN939 -nikkeli-kromiseos tarjoaa erinomaisen korroosion- ja hapettumisenkeston, sekä väsymis- ja virumislujuuden tasapainon – jopa 850 ° C lämpötiloissa. Näin avautuu uusia mahdollisuuksia hyödyntää 3D:tulostusta äärimmäisten olosuhteiden sovelluksissa. EOS NickelAlloy IN939 -materiaalista valmistettujen osien kovuutta voidaan tulostuksen jälkeen kasvattaa lämpökäsittelyillä. EOS NickelAlloy IN939 on kehitetty jopa ylittämään valetun nikkeliseoksen ominaisuudet.

EOS NickelAlloy IN718, EOS NickelAlloy IN625 ja EOS NickelAlloy HX soveltuvat moniin erilaisiin sovelluksiin. EOS NickelAlloy IN939 tarjoaa kuitenkin erinomaiset mekaaniset ominaisuudet jopa 850 °C: n lämpötilassa, mikä on 200 °C enemmän kuin IN718: lla.

Tulostuksessa Delva käyttää tarkasti määritettyä prosessia, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän parametreja (esim. laserteho, kerroksen paksuus jne.). Näin varmistetaan, että tavoitellut ominaisuudet saavutetaan poikkeuksetta aina.