Titaaniset  Ti64 3D-tulosteet

+

Kun tarvitset komponentille parhaan mahdollisen lujuus-painosuhteen, titaani on optimaalinen valinta.

Titaani Ti64

Ti64 on tunnettu kevytmetalliseos, jolle on ominaista erinomaiset mekaaniset ominaisuudet ja korroosionkestävyys, alhainen lämmönjohtavuus sekä alhainen ominaispaino ja bioyhteensopivuus. Ti64 materiaali on lujempaa kuin teräs, mutta painaa jopa 40% vähemmän. Sillä on erinomaiset mekaaniset ominaisuudet vaativiin sovelluksiin.

Metallin 3D-tulostuksella on mahdollista tuottaa erittäin kustannustehokkaita titaanikomponentteja, jotka ovat sekä kevyitä että lujia. Siksi sitä kannattaa pitää suunnittelupöydällä vaihtoehtona alusta alkaen.

Ti64: n lisäksi kysy meiltä myös puhtaasta TiCP: stä.

Tyypilliset sovellukset:

Robottitarttujat

Kevyet koneen osat

Kilpailulajit (moottoriurheilu, veneet jne.)

Lääketieteelliset komponentit

Ilmailun komponentit

Ominaisuudet:

Erinomainen lujuus-painosuhde

Erinomainen korroosionkesto

Hyvä väsymiskesto

Materiaaliominaisuudet

Kemiallinen koostumus
Vetolujuus
Myötöraja
Murtovenymä
Ti6Al4V, ISO5832-3, ASTM F1472, ASTM F2924, ASTM F3302
1055 MPa
945 MPa
13 %

Delva käyttää metallijauheita, jotka on suunniteltu ja testattu käytettäviksi EOS:n 3D-tulostimissa. Kaikilla EOS-jauheilla on tarkastustodistus (standardin EN 10204 mukaan, tyyppi 3.1), josta käyvät ilmi sekä jauheen että tietyllä konetyypillä ja sille määritetyllä prosessilla valmistettujen testikappaleiden testitulokset.

3D-tulostettu Titaani Ti64

Titaanilla on erinomaiset materiaaliominaisuudet, mutta sen korkeat kustannukset ovat historiallisesti rajoittaneet sen käyttöä. 3D-tulostaminen ja optimoitu suunnittelu DfAM (Design for Additive Manufacturing) muuttavat asetelmaa, sillä ne minimoivat materiaalien kulutuksen ja jätteen. Tuotantoaika lyhenee huomattavasti perinteisiin menetelmiin verrattuna. Titaanista on tulossa suosikki useilla toimialoilla, koska 3D-tulostaminen mahdollistaa kustannustehokkaan titaanikappaleiden tuotannon.

Ti64 on nousemassa ominaisuuksiensa vuoksi yhdeksi mielenkiintoisimmista 3D-tulostettavista metalleista. Se kestää erittäin hyvin korroosiota ja kemikaaleja ja sen sulamispiste on korkea. Titaanilla on paljon suurempi vetolujuus kuin useimmilla luonnossa esiintyvillä alkuaineilla. Nämä ominaisuudet antavat titaanille selkeän edun erilaisissa vaativissa sovelluksissa, joissa tavoitellaan komponentin parasta mahdollista lujuus-keveyssuhdetta. Metallin 3D-tulostuksella on mahdollista tuottaa erittäin kustannustehokkaita titaaniosia, jotka ovat sekä kevyitä että lujia.

3D-tulostetulla titaanilla on joitain ilmeisiä etuja monissa sovelluksissa. 3D-tulostamalla titaanista saadaan muotoja, jotka ovat mahdottomia perinteisillä valmistusmenetelmillä. Tulostus tarjoaakin teollisuuden suunnittelijoille aivan uusia, aiempaa vähemmän rajoittavia suunnittelusääntöjä toteuttaa titaanirakenteita. Metallin 3D -tulostaminen mahdollistaa myös prototyyppien nopean valmistamisen ja sarjojen tuottamisen aiempaa paljon halvemmalla. Se, että metallin 3D-tulostaminen on tunnistettu ja tunnustettu kypsäksi valmistusmenetelmäksi muiden rinnalle, nopeuttaa titaanin hyödyntämistä eri toimialoilla.

Tulostuksessa Delva käyttää tarkasti määritettyä prosessia, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän parametreja (esim. laserteho, kerroksen paksuus jne.). Näin varmistetaan, että tavoitellut ominaisuudet saavutetaan poikkeuksetta aina.