Inconel 718 3D-tulostettuna

+

3D-tulostettu Inconel 718 mahdollistaa entistä keveämmät ja kustannustehokkaammat ratkaisut. Tulostamisen edut ja mahdollisuudet korostuvat Inconel 718 -materiaalilla, jonka mekaaniset ominaisuudet sekä korroosion- ja kuumankesto ylittävät kirkkaasti perinteisemmin käytetyt materiaalit.

Inconel 718

Inconel 718 (IN718) on erittäin luja metalli ja omaa erinomaisen veto-, murto- ja väsymiskestävyyden. Sitä voidaan käyttää lämpötiloissa – 200 celsiusasteesta aina 700 celsiusasteeseen. Kyky säilyttää lujuus tällä laajalla lämpötila-alueella tekee IN718: sta houkuttelevan valinnan äärimmäisiin ympäristöihin, olipa kyseessä korkean lämpötilan sovellukset, kuten turbiinit, lämmönvaihtimet, polttimet, moottorin osat, tai matalan lämpötilan sovellukset, kuten kryogeeniset ympäristöt.

IN718 kestää hyvin hapettumista ja korroosiota. Seos voidaan erkautuskarkaista ja vanhentaa ja sillä on hyvä työstettävyys. 3D-tulostamalla Inconel 718:sta voidaan valmistaa jopa erittäin monimutkaisia komponentteja.

Tyypilliset sovellukset:

Komponentit vaativiin ympäristöihin prosessiteollisuudessa

Polttimet ja kaasu-turbiinikomponentit

Korkean lämpötilan suuttimet

Lämmönvaihtimet, venttiilit, pumput jne.

Ominaisuudet:

Hyvä veto-, väsymis-, virumis- ja murtolujuus jopa 700 °C: n lämpötilassa

Osat ovat helposti erkautuskarkaistavia

Osat voidaan koneistaa, kipinätyöstää, hitsata, kuulapuhaltaa, kiillottaa ja pinnoittaa sekä suoraan tulostettuina että karkaistuina.

Materiaaliominaisuudet

Kemiallinen koostumus
Vetolujuus
Myötöraja
Murtovenymä
Kovuus, HRC
UNS N07718, AMS 5662, AMS 5664, 2.4668, NiCr19Fe19NbMo3
1400 MPa
1200 MPa
29 %
47

Delva käyttää metallijauheita, jotka on suunniteltu ja testattu käytettäviksi EOS:n 3D-tulostimissa. Kaikilla EOS-jauheilla on tarkastustodistus (standardin EN 10204 mukaan, tyyppi 3.1), josta käyvät ilmi sekä jauheen että tietyllä konetyypillä ja sille määritetyllä prosessilla valmistettujen testikappaleiden testitulokset.

3D-tulostettu Inconel 718

Tulostaminen vähentää mekaanisen työstämisen haasteita merkittävästi ja on omiaan lisäämään tämän erinomaisen materiaalin, IN718:n, käyttöä teollisuusovelluksissa: Tällä materiaalilla on hyvä työstettävyys ja se on helppo kiillottaa tulostusprosessin jälkeen.

Inconel 718 on erittäin luja, korroosionkestävä superseos, joka on ihanteellinen osille myös äärimmäisissä lämpötiloissa ja kovassa mekaanisessa kuormituksissa. Seoksen ominaisuuksien yhdistelmä tekee siitä käyttökelpoisen moniin vaativiin sovelluksiin. Delva käyttää AMS 5662 -standardin mukaista lämpökäsittelyä käsittelyä Inconel 718: lle haluttujen materiaaliominaisuuksien saavuttamiseksi.

Delva suosittelee tutkittavan mahdollisuutta käyttää Inconel 718:aa ruostumattoman teräksen sijaan eri sovelluksissa, koska metallin 3D-tulostuksen kustannukset perustuvat pääasiassa tulostusaikaan. Inconel 718: n lujuuden ansiosta komponentti voidaan suunnitella olennaisesti kevyemmäksi, kehittyneemmäksi ja yksityiskohtaisemmaksi, minkä vuoksi materiaalin käyttö ja siten tulostusaika vähenevät huomattavasti. Tämä alentaa osan kustannuksia merkittävästi.

Tulostuksessa Delva käyttää tarkasti määritettyä prosessia, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän parametreja (esim. laserteho, kerroksen paksuus jne.). Näin varmistetaan, tavoitellut ominaisuudet saavutetaan poikkeuksetta aina.