WISA WOODSAT satelliitti esitellään Delvan osastolla Alihankintamessuilla Hämeenlinnassa tiistain 21.9 klo. 13.00

Kun rakennamme kestävää maailmaa, uusiutuvat raaka-aineet korvaavat yhä enemmän uusiutumattomia. Metalleja tarvitaan kuitenkin edelleen eri sovelluksissa. Metallin 3D-tulostus tekee tämän kestävästi: rakennamme ratkaisuja, jotka säästävät merkittävästi materiaalia, painoa ja tilaa – myös avaruudessa.

Maailman ensimmäinen puinen satelliitti on tarkoitus lähettää Maata kiertävälle radalle vuoden 2021 loppuun mennessä. Satelliitin tehtävänä on testata puumateriaalin, ja erityisesti WISA-Birch-koivuvanerin soveltuvuutta avaruusalusten rakenteisiin ja altistaa materiaalia pitkäkestoisesti avaruuden äärioloihin, kuten kuumaan, kylmään, tyhjiöön ja säteilyyn. WISA WOODSAT nanosatelliitti –hankkeella UPM Plywood, Arctic Astronautics ja Huld etsivät uusia rajoja.

Avautuvan selfie-stickin osien valmistusmenetelmäksi valittiin metallin 3D-tulostus. Delva on äärimmäisen iloinen voidessaan toimittaa projektille erittäin tarkkoja, Huld Oy:n suunnittelemia metallitulosteita. Tässä tiiviissä yhteistyössä osien jälkikäsittelyn suorittaa Porin Metallisorvaamo Nurmilo Oy.

Metallin 3D-tulostus on teollinen prosessi, jonka avulla voidaan valmistaa toistuvasti korkealaatuisia, täysin tiiviitä metallikomponentteja. Menetelmällä tuotetaan ennennäkemättömiä ja monimutkaisia geometrioita. Tulostamalla voitiin satelliitin osien valmistuksen materiaalin hävikki vähentää noin yhteen prosenttiin, kun perinteisillä poistavilla menetelmillä olisi vastaava luku ollut noin 95 %.

Tule kuulemaan ja tekemään kysymyksiä, kun Arctic Astronauticsin pääsunnittelija Samuli  Nyman sekä Bruce Clayhills esittelevät CubeSat-standardiin perustuvaa WISA WOODSAT nanosatelliittia tiistaina 21.9.2021 klo. 13.00 Delvan vieraana Hämeenlinnan yhteisosastolla C-220.

 

Lisätietoja antaa:
Teknologiajohtaja Markku Lindqvist, puh. 050 522 5016, markku.lindqvist@delva.fi

Delva Oy
Olemme kokenut asiantuntija ja kumppani teollisuuden 3D-tulostukseen. Edistämme 3D-tulostusteknologian käyttöönottoa, koska tiedämme, että tämä teknologia tuo merkittäviä mahdollisuuksia ja kilpailuetua teollisuudelle. Valmistamme osia kovaan käyttöön ja tarjoamme laajan valikoiman palveluja metallitulostukseen. Kaikki tämä teollisuuslähtöisellä osaamisella ja asenteella. Me Delvassa haemme merkittävää roolia metallin 3D-tulostuksen eturintamassa. Tavoitteenamme on tehdä laajalti tiettäväksi edut ja hyödyt, joita 3D-tulostus tarjoaa.